sunnuntai 7. elokuuta 2016

Food prep viikolle 32

Näin sunnuntaina vierähti taas pari tuntia keittiössä (vaikka ulkona olikin niin hieno ilma että ei olis raaskinut tulla sisälle) ja nyt on ens viikon lounaat ja pari päivällistäkin valmiina! Oon harrastanut food preppiä jo ennen kuin olin kuullutkaan asiasta ja Espanjassa mua pidettiin outona kun tein kerralla monen päivän ruuat... siellä kun oli tapana kokata joka päivä eikä lämmitellä mitään mikrossa.

Töihin vien omat eväät poikkeustapauksia lukuun ottamatta, ja meillä on ihan huippu porukka koossa aina lounaalla (josta tosin yksi lähti just Jyväskylään, terveisiä vaan Sannalle!). Mulle ei tuota ongelmia syödä samaa ruokaa koko viikkoa - vaikka välillä iskeekin lounaskateus, jos jollain on jotain tosi herkullisen näköstä ja oma ruoka muistuttaa lähinnä koiranruokaa... :D Ens viikolla ei tosin tarvi olla tästä huolissaan, päinvastoin!

Homma lähti siitä, että kävin perjantaina Kauppakadulle joku aika sitten avatussa Family marketissa ja ostin viiden kilon säkin basmatiriisiä (alle 12 euroa). Suosittelen, kaupassa oli ainakin perjantaina viiden jälkeen hiljaista ja myyjä oli mukava ja avulias! Oli tuoretta tavaraa, pakasteita, mausteita... Tuoretta lihaa ei ollut toisin kuin Puutarhakadun Alanya marketissa. Satakunnankadun Alanya market onkin vielä testaamatta kun siinä on ollut koko kesän tietyömaa edessä.

Viiden kilon viehättävä säkki riisiä
Ensimmäisenä valmistui basmatiriisi ja uunikasvikset (porkkanaa, parsakaalia, sipulia, mozzarellaa, aurajuustoa, oliiviöljyä ja mausteeksi suolaa, pippuria ja chiliä). Meinasin laittaa sekaan myös purkin kookosmaitoa mutta sitten ajattelin että se ei sovikaan mun makroihin.

Riisi ja kasvikset
Sitten kanafileitä, joiden sisään persilja-rucola-sipuli-aurajuustosekotusta, ananasta ja mozzarellaa, mausteeksi taas suolaa, pippuria ja chiliä. Päälle puristin vielä puolikkaan limen mehut.

Kanan täytteet
Valmiina uuniin
Sitten vielä kasaus ja se on siinä!

Viikon lounaat valmiina
Yhteensä 537 kcal/lounas (hh 45g, rasva 20g, proteiini 44g)

Tapani mukaan en pystynyt keskittymään vain yhteen (eli kolmeen) asiaan vaan samalla valmistui vihersmoothie ja mysliä. "Puffasin" kvinoaa jo aamupäivällä ja lisäksi paahdoin kaurahiutaleita, siemeniä ja pähkinöitä. Sekaan vielä kuivattuja hedelmiä ja voilá!

Mysliä
Valmis mysli
Vihersmoothieen laitoin kurkkua, inkivääriä, parsakaalin varret, omenaa, rucolaa, pinaattia, piparminttua omasta kasvimaasta + puolikkaan limen mehut ja kuorta raastettuna (92 kcal joista hh 16g, rasva 1g, proteiini 4g). Nesteeksi omenatäysmehua ja vettä. Onneksi maistoin ennen viherjauheen lisäämistä koska se olisi ollut virhe!!! Nyt smoothie oli todella HYVÄÄ! Aiemmin tein vähän samantyylisen ja se piti juoda lähes nenästä kiinni pitäen. Syyllinen pahaan makuun oli siis viherjauhe!

Vihersmoothie ja passionhedelmän taimet
Onko jollain vinkkejä miten käyttää viherjauheita vai onko parempi olla hankkimatta niitä ainakaan enempää? Nyt kaapissa on Biofoodin Nokkosjauhe, Cocovin Supervihreä ja Puhdistamon Chlorellajauhe enkä tiedä mitä niillä tekisin! Munakkaan ja smoothien ne ainakin saa maistumaan ihan ruoholta :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti