torstai 4. elokuuta 2016

Liikaa rasvaa!

Mulla on usein tapana syödä aamupala vasta töissä, vaikka tasaisin väliajoin muistankin miten luksusta on syödä aamupala kotona kaikessa rauhassa myös työaamuina. Mulle aamupala on todellakin päivän tärkein ateria ja ilman sitä mun päivä ei lähde käyntiin. Hyvänä kakkosena tuleekin sitten iltapala, koska nälkäisenä en saa unta. Illalla syön aika paljon, koska oon huomannut, että esimerkiksi pelkkä leipä ei riitä vaan sen jälkeen herään yöllä siihen että onkin taas nälkä. 

Viime aikoina erityisesti iltatreenien jälkeen oon syönyt seuraavan setin:

60g kaurahiutaleita (217 cal, rasvaa 4,5g)
ripaus merisuolaa

Kun puuro on valmista, sekoitetaan joukkoon valkuainen (17 cal).

Päälle:
n. 30g Bonne-sosetta (nam!) (21 cal)
n. 100g marjoja (viime aikoina viinirypäleitä ja mansikoita, yht. 50 cal)
n. 7g lesitiinirakeita (60 cal, rasvaa 6,5g)
n. 5g mehiläisen siitepölyä (16 cal)
0,5 dl itse tehtyä mysliä (109 cal, rasvaa 6,9g)

= 380 cal, rasvaa 17,9g

Lisäksi:
2 riisikakkua (51 cal, rasvaa 0,4g)
40g kalkkunaleikettä (40 cal)
20g kermajuustoa 17% (54 cal, rasvaa 3,4g)
10g Philadelphia naturell classic 21,5% (23 cal, rasvaa 2,1g)
50g tuore kurkkua (6 cal)
herneenversoja (11 cal)

= 185 cal, rasvaa 5,9g



Yhteensä rasvaa tulee siis melkein 25g iltapalalla kun 10g per ateria riittäisi! Ja tämähän näyttää vielä päällisin puolin terveelliseltäkin... Vai mitä ajattelette? Yllättikö rasvan määrä muut kuin minut? Entä jos puuroon laittaisi valkuaisen lisäksi myös keltuaisen ja vielä kookosrasvaa sekaan... Näinkin on tullut tehtyä.

Kuten edeltä voi huomata niin yhtenä mun ongelmista on, että syön huomaamattani liikaa rasvaa. Suosittelen tarkkailemaan omaa syömistä esimerkiksi kirjaamalla syömiset muutaman viikon ajan vaikka ilmaiseen Myfitnesspal-sovellukseen. Homma voi tuntua aluksi vähän työläältä mutta helpottuu kun omat suosikkiraaka-aineet ja -reseptit on kerran syötetty. Sitä kautta voi nimittäin löytää kohtia, joissa omasta mielestä terveellinen ruokavalio ei ehkä olekaan ihan sitä mitä on kuvitellut!

Lisäksi kannattaa katsoa Bettina Gräsbeckin videoita, esimerkiksi juuri rasvanlähteistä. Tykkään Bettinan suorasukaisesta tyylistä!

Edit 4.8.: tsekatkaa Fitfarmin luentokiertue Tampereella ja Helsingissä ens viikolla! http://www.fitfarm.fi/ilmainen-luentokiertue/ Mä ilmottauduin jo :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti