sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Jutan Voimakirja


Bongasin kirjaston vippilainoista lomalukemiseks Jutta Gustafsbergin Voimakirjan, joka julkaistiin viime vuonna. Olin tammikuussa Jutan ja Tiina Hälvän lähinnä pH- ja detox -dieettejä käsittelevällä luennolla Tampereen yliopistolla ja taukojen aikana aulassa kävi kuhina tän kirjan ympärillä. Melkein itsekin ostin koska siihen olis saanut Jutan nimmarin... mutta tein fiksun päätöksen ja jätin ostamatta. Huomasin nyt nimittäin, että kirja ei antanut mulle ihan niin paljoa kuin olisin toivonut.

Kirja jakautuu kolmeen osaan: hyvinvointi, onnistuminen ja henkisyys. Ensimmäinen osio sisältää perustietoa ravintoaineista ja kuntoilusta, muutaman aukeaman reseptejä ja Jutan lempiliikkeitä salilla ja kotitreenissä sekä asiaa unen tärkeydestä. Liikkeet oli mulle tuttuja ja reseptejä on jo valmiiksi liikaakin jonossa odottamassa, että pääsis mun käsittelyyn (en osaa noudattaa reseptejä vaan mun on jostain kumman syystä pakko aina soveltaa jotain :D). 

Toinen osa käsittelee onnistumista - lähinnä unelmien tärkeyttä ja stressinkäsittelyä. Jutta kertoo oman tarinansa siitä miten perusti yrityksen kaikista epäilijöistä huolimatta. Osion myötä Jutasta avautuu syvempi kuva fitness- ja hyvinvointialan ammattilaisen takana ja yrittäjän maailman vaativuudestakin saa vähän käsitystä. Tämä osio on aika lyhyt muuhun kirjaan verrattuna mutta en silti jaksanut lukea sitä ihan sanasta sanaan vaan silmäilin ja luin joitain kohtia tarkemmin. Ehkä jossain toisessa elämäntilanteessa olisin saanut tästä enemmän irti.

Kolmannessa osassa käsitellään Jutan uusinta aluevaltausta eli henkisyyttä. Juttahan on alkanut järjestään retriittejä, mihin kyllä kiinnostais lähteä mukaan! Meditoin silloin tällöin ja henkisyys on aina kiinnostanut mua mutta tässä hektisessä elämäntilanteessa se meinaa unohtua. Retriitti ja vielä Jutan seurassa olis aika huikeeta! Jutan läsnäolossa on nimittäin jotain maagista... suosittelen meneen vaikka Bodyaction outletiin joku viikonloppu ja oon varma siitä, että Jutta tekee suhun vaikutuksen! Mullekin kävi niin ja tuli olo, että pakko käydä jotain juttelemassa (ja sitten juteltiin jostain paidasta ja toivoin että Jutta sanois että ootpa hyvässä kunnossa mutta eihän se sanonu :'D). Jos mullekin käy näin niin voin vaan kuvitella kuinka moni on hihassa roikkumassa päivittäin... Mutta Voimakirjaan palatakseni henkisyys-osiossa Jutta käsittelee seksiä, rakkautta ja läsnäoloa aika pintapuolisesti. Lukija saa muutamia perusmeditointiharjoituksia tehtäväksi, mutta ne olivat minulle jo tuttuja.

Yhden tärkeän ajatuksen Jutta kuitenkin herätti! Jutta kirjoitti, että tekee hyvää opetella olemaan kiitollinen pienistäkin asioista. Kiittää kumppania, ystävää, ketä tahansa aina kun siihen on pienikin syy. Minua on kritisoitu esimerkiksi yhden eksän taholta siitä, että kiitän liikaa! Ei kuulemma tarvitse kiittää kaikista pikkuasioista. Muistan yrittäneeni jossain vaiheessa kiinnittää huomiota siihen, että en kiittäisi niin paljoa!!! Onneksi omat arvot ja ajatukset voitti ja olen jatkanut kiittämistä ja Jutan neuvon vahvistamana jatkan edelleen! Kiitos äiti ja hyvä kotikasvatus!

Tällä viikolla thainyrkkeilyssä tein myös havainnon siitä, että pyydän anteeksi aina kun saan lyönnin tai potkun läpi. No, se on ehkä nyt ihan ok koska en halua satuttaa sparrikaveria ("don't worry I'm a tough guy!") mutta mitä jos olisinkin joskus oikeesti kehässä ja pyytäisin joka välissä anteeks :'D Jatkoin vähän pidemmälle tätä anteeksipyytämisajatusta ja totesin, että olen pienestä asti pyytänyt tai joutunut pyytämään anteeksi vaikka tosiasiassa olisin ollut se, jolta olisi pitänyt pyytää anteeksi. Yhä edelleenkin saatan pyytää anteeksi vaikka en olisi loukannut vaan tullut loukatuksi. Onneksi on Tunne lukkosi -kirja, joka toivottavasti auttaa tässäkin asiassa. Siitä enemmän myöhemmin!

Kokonaisarvioni Voimakirjasta on 2/5 koska en ollut ihan kirjan kohderyhmää (vaikka luulin olevani). Kirja sopii paremmin niille, jotka vasta aloittelevat kuntoilun ja terveellisempien elämäntapojen parissa.

Tekstiin lisättävä kuva 1
Sunnuntai on mahtava päivä treenata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti