lauantai 9. joulukuuta 2017

Thaimaa päivä 1/20: Bangkok

Terveiset Bangkokista!

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna thainyrkkeilyleirin innoittamana varattu Thaimaan matka ja kauan odotettu loma alkoi vihdoin 28.11. kun lensin Helsingistä Bangkokiin 9,5h Finnairilla (599€). VR tarjoili ensimmäiset sydämentykytykset jo ennen kentälle pääsyä junan pysähtyessä teknisen vian takia muutaman kerran jo Tampere-Lempäälä -välillä. Ehdin kuitenkin ajoissa perille, tosin sain ottaa muutaman juoksuaskeleen kentällä ja olin viimeisten joukossa portilla. Siellä sitten koneelle kuljettavaan bussiin osui huonosti käyttäytyviä, humalaisia keski-ikäisiä suomalaisia miehiä. Hyi helvetti. Onneks ne istu riittävän kaukana koneessa, tosin yks niistä piti koko konetta hereillä kertomalla jotain helvetin tylsiä juttuja aikasemmista Thaimaan matkoistaan eikä ketään kiinnostanu. Onneks mun kanssa samalla rivillä istui komee ja fiksu lennonjohtaja, joka kompensoi tilannetta 😉

Matkatavarat

Lento oli perillä Bangkokissa noin 7.30 paikallista aikaa (2.30 Suomen aikaa), kentällä oli hyvät opasteet ja matkatavarat tuli nopeasti. Ulkona oli vuoronumerolaite taksia varten ja takseja oli rivi odottamassa asiakkaita. Näytin Rezt -hostellin osoitteen kuskille, joka sanoi että matkan hinta on 500 bahtia (n. 13€). Lennonjohtaja oli kertonut aiemmin, että lentokentän taksit ei välttämättä käytä mittaria mutta opin myöhemmin, että se olis kannattanut pyytää laittaan päälle koska mua taidettiin vähän höynäyttää.

Ruuhkaa Sukhumvitillä

Olin varannut paikan 4 henkilön dormista yhdeksi yöksi Booking.comin kautta Rezt -hostellista hintaan 299 bahtia (n. 8 euroa) ja suoraan sanottuna jännitti millaseen paikkaan päädyn. Yllätyin todella positiivisesti kun vastassa oli puhdas ja rauhallinen hostelli ja mukava huone, jossa meitä oli hostellissa viettämieni neljän yön aikana vain kaksi. Sain tehdä aikaisen check-inin jo klo 10 aikaan kun saavuin. Tutustuin heti thaimaalaiseen huonekaveriin Lakkyyn ja sovittiin, että lähdetään myöhemmin syömään yhdessä. Nukuin pari tuntia, kävin suihkussa ja sitten lähdettiinkin muutamaks tunnin kierteleen lähiympäristöä! 

Hostellin vieraskirja

Useamman päivän Bangkokin vierailua varten kannattaa ostaa päiväpassien sijaan ladattava BST (Skytrain) -kortti, joka on voimassa seuraavat 5 vuotta (100 bahtia = 2,50€, huom! opiskelijoille ja eläkeläisille alennus!) ja ladata sinne vaikka 200 bahtia. Skytrainin ja metron käytön oppii nopeasti vaikka aluksi voi tuntua sekavalta! Mutta ei hätää, koska ihmiset on täällä todella ystävällisiä ja avuliaita ☺️🙏🏼

BST Skytrain

Aikaeroväsymys ja parin tunnin yö-/päiväunet alkoi painaa niin, että olin klo 20 maissa jo valmis nukkumaan. Unirytmi on kuitenkin kääntynyt tosi nopeasti. Nyt kello on 00.05 (Suomessa 19.05) ja alan nukkumaan, hyvää yötä! 😴 (Ps. piti mennä huonekaverin kanssa viihteelle mutta se kuorsaa jo)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti