sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Thaimaa päivä 6/20: Chiang Rai - White temple ja Black house

Pakkasin repun ja lähdin aamiaisen jälkeen bussiasemalle tsekkaamaan miten pääsen alueen kenties kuuluisimpaan nähtävyyteen White templeen. Infotiskin työntekijät olivat joka kerta siellä käydessäni tosi avuliaita ja oikea bussi löytyi helposti ja bussissa rahastaja vinkkasi missä kohtaa piti jäädä pois kyydistä. Ostin tosi sympaattisesta tienvarsikahvilasta jääkahvin ja palasin sinne vielä lähtiessäkin.

White temple on siis vähän erilainen temppeli, moderni ja monien mielestä monimerkityksinen. Itse en jaksanut niin syvällisesti pohtia aihetta vaan lähinnä ihastelin kaunista paikkaa ja räpsin kuvia. Varsinaisen temppelin sisällä ei saanut kuvata joten se teidän täytyy käydä itse tsekkaamassa 😉






Paikallinen wc missä oli myös paperia, muuten 10kpl nessupaketit ja puhdistusliinat on ollut melkein joka vessassa tarpeen!


Kierroksen jälkeen kävin lounaalla ja yritin löytää kyytiä Black houseen luullen suurimman osan kiertävän molemmat paikat, myöhemmin selvisi, että Black housesta ei tiedä kovinkaan moni (edes paikallinen) joten siksi en kyytiä sinne löytänyt. Päivä oli helteinen ja meinasi jo alkaa heikottaa kunnes vihdoin saapui songthaew jonka kyydissä pääsin bussiasemalle. Selvitin millä bussilla pääsen Black houseen ja kävin tunnin ajan hostellilla keräämässä voimia. Mietin jopa Black housen väliin jättämistä mutta onneksi en sitä tehnyt, koska paikka teki muhun vaikutuksen! Menin sisään ja poistuin vahingossa takakautta joten en maksanut 80 bahtin pääsymaksua (anteeksi!).

Tästä takakautta sisään










Odottelin bussia takaisin tien varressa varmaan tunnin (pakko myöntää, että alkoi jo vähän epätoivo iskeä ja heikotus iskeä, olin syönyt huonosti, ollut auringossa ja liikkunut koko päivän). Pääsin kuin pääsinkin takaisin bussiasemalle, kävin hakemassa intialaista ruokaa ja menin huoneeseen syömään ja valmistelemaan seuraavan päivän matkaa Chiang Maihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti