sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Thaimaa päivä 3/20: Bangkok

Kolmantena päivänä oli tarkoitus lähteä Ayutthayaan mutta huonekaveri ei ollut edellispäivän kahvinjuomisen takia unta juurikaan joten siirrettiin se seuraavalle päivälle ja mä lähdin yksin seikkaileen Bangkokin keskustaan ajatuksena tsekata joitain tärkeimmistä nähtävyyksistä. Kaupunki on valtavampi kuin osasin kuvitella, asukkaita about saman verran kuin Suomessa yhteensä! Tekemistä olis siis riittänyt pitkäksi aikaa ja tykästyin kyllä kaupunkiin ennakkovaroitteluista huolimatta.


BST (Bangkok Skytrain) ja MRT (Mass Route Transportation tai jotain sinne päin) eli metro on helppoja ja skootterin jälkeen nopeimpia tapoja liikkua paikasta toiseen. Taksit, bussit ja tuk tukit juuttuu ruuhkiin ja parinkymmenen kilometrin matka voi kestää yli tunnin (kannattaa huomioida esim. siirtyessä lentokentälle!). BST:llä ja MRT:llä liikkumisen oppii nopeasti ja avuksi on laadittu myös useita puhelinsovelluksia, jotka on ladattavissa ilmaiseksi (esim. Bangkok MRT, Next station, City Rail Map). Lisäksi takseja ja muita varten sekä hinnan sopimiseksi etukäteen kannattaa ladata Grab, jolla tilaa kulkuneuvon sitä tarvitessaan. Etukäteistilaus ei ole mahdollista vaan tilaus lähtee samantien.

Seikkailin ympäriinsä BST:llä ja kävellen ja menin lopulta syömään paikkaan missä oli wifi, jotta mulle selviäis mihin suuntaan oon oikein menossa 😅





Nähtävyyksien kannalta paras pysäkki on National Stadium.


National Stadiumin BTS-pysäkin luona on yksi suosituimmista ostoskeskuksista ja siitä on kävelymatka Jim Thompson Houseen missä kiersin vain ulkona ja sisätiloissa olleen ilmaisen näyttely.



Matkalla näin upean parvekepuutarhan!


Otin kadunkulmasta alle skootterin kuskeineen ja menin Wat Saketiin, missä vierähtikin varmaan pari tuntia koska paikka oli lumoava!



















Temppelin ulkopuolella hyppäsin taas mopon kyytiin ja menin Wat Suthatthepwararamiin (sisäänpääsymaksu/lahjoitus 100bahtia).









Temppelivierailun jälkeen kävelin vieressä olevan ison ja kauniin, tosi monipuolisen puiston läpi etsimään Corrections Museumia. Myöhemmin selvisi, että museo oli muutettu kyseiseksi puistoksi! 







Olin jo aika puhki tässä kohtaa paljosta kävelystä ja kellokin oli jo paljon, joten otin taas mopokyydin Hua Lamphongin metroasemalle ja suuntasin nälkäisenä tuttuun Pier 21:seen ja sitten hostellille.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti